Innan ni gör detta, kolla noga så att formen passar i din fryer, min är på 5,2 liter, så, det finns gott om utrymme runt formen såväl som uppåt, har läst att det har hänt att den rusat uppåt och fastnat i värme elementet samt fläkten på fryern.
Detta recept hämtade jag från en av kokböckerna som finns här på torpet och sedan kollade jag på nätet och en del som då har misslyckats med kakan, har antingen haft för mycket smet i formen eller rört för mycket när torrvarona ska ned, jag lyckades för första gången med detta, så, nu kör vi!!
Börja med att vispa ägg o socker vitt och luftigt.
Smält smöret och häll i vattnet och rör ihop med ägg o socker.
Blanda ihop torrvarorna med varandra i en bunke med en sked och nu kommer det viktiga: Rör ned dessa försiktigt, tag en ballongvisp eller en vanlig visp eller en slickepott och rör försiktigt tills det är en jämn o fin smet.
Smörj formen med antingen smällt smör eller flytande smör (jag använde det senare) ströa med ströbröd eller mannagryn, häll sedan i formen och ställ den sedan mitt i fryern, kör 25 minuter, kolla sedan så att den är torr och om allt gått rätt till, har du en färdig kaka att avnjuta till kaffet eller fikat.