Smördeg, antingen färdigköpt eller egengjord, ska vara kall.
50 gram smällt smör eller flytande smör
Kanel, Socker, Pärlsocker, 1 Ägg och Kardemummakärnor, den sista är frivillig.
Lägg ut degen, men behåll den på papperet, mer lätt jobbat då.
Pensla ut det smälta smöret eller flytande smöret så att det täcker hela degen.
På med kanel och socker och EV krossade kardemummakärnor, om man så vill eller någon annan fyllning om man så känner för det.
Rulla ihop degen till en rulle och beroende på vilken ledd du lägger den på. Jag lade den liggande rektangel, om man säger, så, på en längd fick jag ut 11 st och om du vänder den, stående rektangel, så kan du få ut ca 8 st stora istället, frivilligt, jag hade den så att den var avlång, fick ut 11 st, men, tror att det var mera likt Gifflar än bullar.
Penslade på ägg, mest för att få pärlsockret att sitta kvar, ned i fryern och ställde fryern på 180 grader, ingen förvärmning och sedan 10 minuter, men, kan variera på olika fryers.
Dessa går superfort att göra och är enkelt, inte mycket disk blir det heller.
Har läst mig till att man kan även använda pizzadeg till detta, ska prova det med och ber att få återkomma hur det vart.
Kan meddela att dessa är livsfarliga och kommer att försvinna snabbare ännu anar!!😁😀